Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 21-27 Mayıs tarihlerinin Türk Mutfağı Haftası olarak kutlandığını belirterek yaptığı açıklamada, “Gastronomi turizmi, konaklama turizmine göre yüzde 40 daha fazla katma değer sağlar. Türkiye’ye gastronomi deneyimi için gelen turistlerin harcamaları ise sadece konaklama amaçlı gelenlerin harcamalarından yüzde 50 daha fazladır” ifadelerini kullandı.
Related Posts
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda. Program çalışıyor, programa güven güçlü.” dedi.
Son dakika… Mehmet Şimşek’ten KDV zammı açıklaması
Bakanı Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan lokanta ve kafelerde KDV zammına ilişkin olarak, KDV oranlarında artış yapmadıklarını, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir aldıklarını açıkladı. Şimşek, Anadolu Ajansı’nın KDV zammına …
Sayıştay raporu: Şehir hastanelerinin “çamaşır masrafı”, ekonomi yönetiminin tasarruf çabalarıyla çelişiyor
Şehir hastanelerine verilen çamaşırhane hizmetlerinde doğalgaz, su ve elektrik bedelleri şirketlerden alınmıyor; bu giderler Sağlık Bakanlığı’nın hizmet ödemelerinden karşılanıyor